Home

Foto's omgeving

De huisjes

Tarieven

Beschikbaar

Contact

Info Portugal

Gastenboek

 

 

INFO PORTUGAL

  
 

 

Portugal is één van de meest populaire vakantielanden van Europa. Het langgerekte land heeft een afwisselend landschap waar de glooiende vlakten van het zuidelijke deel van Portugal in Alto-Alentejo overgaan naar het ruige berglandschap van het noorden. Het land is ca. 2,5 keer zo groot als Nederland en heeft ca. de helft minder inwoners. Het is dus dunbevolkt.
De Portugezen kunnen over het algemeen omschreven worden als hoffelijk, tolerant, zachtmoedig, bescheiden, sentimenteel, nieuwsgierig en vasthoudend.
De natuur is zeer divers.

Onze locatie ligt in het weinig toeristische, maar o zo mooie en culturele binnenland van Portugal, in de streek Alto-Alentejo, nabij Portalegre. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen, maar over het algemeen is het hier heerlijk vertoeven, zelfs in de winter. In januari is het overdag vaak rond de 14 graden. De avonden zijn zwoel en aangenaam.
Aldeia da Mata ligt zeer centraal van verschillende bezienswaardigheden. In het noorden zijn er de vestingsplaatsen Castelo de Vide en Marvão, die zeker een bezoek waard zijn.  In het oosten is de stad Portalegre waar het heerlijk winkelen is in een zeer historische omgeving, met daarachter het natuurpark S. Mamede. In het zuiden vinden we de steden Evora en Elvas, maar dichterbij zijn ook Fronteira, Alter do Chão en diverse andere plaatsen zeer de moeite waard. Ook in de natuur direct rondom de locatie is het heerlijk wandelen en fietsen.

Tevens heeft Crato een zeer uitgebreid zwemparadijs en ook in Aldeia da Mata kunt u goed zwemmen. Er worden ook het hele jaar door diverse festivals en markten georganiseerd.

Kortom, een nog niet door het toerisme ontdekte, fijne locatie om uw vakantie door te brengen.

 

  Laatst bijgewerkt 20-05-2009